Alexander Graham Bell

 

Buluş üzerine: 
"Ara sıra gidilen yoldan çıkın ve ormana dalın. Bunu her yaptığınızda, daha önce hiç görmediğiniz bir şey bulacağınızdan emin olacaksınız. Takip edin, etrafını keşfedin ve bilmeden önce siz zihninizi meşgul edecek düşünmeye değer bir şey olacak. Gerçekten büyük keşiflerin tümü düşüncenin sonucudur. "
- Alexander Graham Bell 



Telefonda: "Telgraf tellerinin tıpkı su veya gaz gibi evlere döşeneceği ve arkadaşların evden çıkmadan birbirleriyle sohbet edeceği gün geliyor."  - Alexander Graham Bell, 1876'da babasına yazdığı bir mektupta   

 

 

 

Alexander Graham Bell

Edinburgh, İskoçya; Mart 1847

Alexander Graham Bell, en çok telefonu icat etmesiyle tanınır. ABD'ye sağırların öğretmeni olarak geldi ve Kanada'daki işitme engelli annesini ziyaret ederken "elektronik konuşma" fikrini tasarladı. Bu, onu mikrofonu ve daha sonra "elektrikli konuşma makinesini" - ilk telefonun adını - icat etmeye yönlendirdi. 

Bell, 3 Mart 1847'de İskoçya'nın Edinburgh şehrinde doğdu. Anatomi ve fizyoloji okumak için Londra Üniversitesi'ne kaydoldu, ancak ailesi 1870'te Kanada'ya taşındığında üniversite süresi kısa kesildi. Ailesi iki çocuğunu tüberküloz nedeniyle kaybetmişti. ve son çocuklarını kurtarmanın en iyi yolunun İngiltere'yi terk etmek olduğu konusunda ısrar ettiler. 

Bell, on bir yaşındayken buğdayı temizleyebilen bir makine icat etti. Daha sonra, elektriği hiç anlamış olsaydı, telefonu icat edemeyecek kadar cesaretinin kırılacağını söyledi. Diğer herkes bir kablo üzerinden ses sinyalleri göndermenin imkansız olduğunu "biliyordu". 

Tek bir tel üzerinde birden fazla mesaj taşımak için bir yöntemi mükemmelleştirmeye çalışırken, Boston'daki bir elektrik dükkanında 60 fit tel boyunca koparılmış bir yayın sesini duydu. Bell'in asistanlarından Thomas A. Watson, bir telgraf vericisini yeniden etkinleştirmeye çalışıyordu. Sesi duyan Bell, tel üzerinden insan sesi gönderme sorununu çözebileceğine inanıyordu. Önce basit bir akımın nasıl iletileceğini buldu ve 7 Mart 1876'da bu buluş için bir patent aldı. Beş gün sonra, gerçek konuşmayı iletti. Bir odada otururken, başka bir odada asistanıyla telefonda konuştu ve şu anda meşhur olan şu sözleri söyledi: "Bay Watson, buraya gelin. Size ihtiyacım var." 

Bell'in başka icatları da vardı - kendi evinde modern iklimlendirmenin bir öncüsü vardı, havacılık teknolojisine katkıda bulundu ve 75 yaşındaki son patenti şimdiye kadar icat edilen en hızlı hidrofoil içindi. 

Bell kendini bilim ve teknolojinin ilerlemesine adamıştır. Böylelikle, 1898'de küçük, neredeyse hiç duyulmamış bir bilim topluluğunun başkanlığını devraldı: National Geographic Topluluğu. Bell ve damadı Gilbert Grosvenor, topluluğun kuru günlüğünü aldı ve güzel fotoğraflar ve ilginç yazılar ekleyerek National Geographic'i dünyanın en tanınmış dergilerinden birine dönüştürdü. Aynı zamanda Science dergisinin kurucularındandır .

Bell 2 Ağustos 1922'de öldü. Cenazesinin olduğu gün, ABD'deki tüm telefon hizmetleri onun şerefine bir dakikalığına durduruldu. 

Yorumlar