Johann Zahn

 

Johann Zahn

Johann Zahn (29 Mart 1641, Karlstadt am Main - 27 Haziran 1707), Oculus Artificialis Teledioptricus Sive Telescopium'un ( Würzburg , 1685) 17. yüzyıl Alman yazarıydı Bu çalışma, birçok açıklamaları ve diyagramlar, resimler ve her ikisinin skeçler içerir camera obscura ve büyülü fener çeşitli diğer fenerler, birlikte slaytlar , projeksiyon tipleri, peepshow kutuları , mikroskop, teleskop, reflektör ve lensler. Bir ışık öğrencisi olan Zahn, camera obscura'nın en üretken yazarı ve illüstratörü olarak kabul edilir.

Specula physico-mathematico-tarihsel , 1696

Zahn bir oldu canon ait Premonstratensian Würzburg yakın Oberzell manastırında (bkz Kloster Oberzell ).

İlk kamera için pratik olduğu küçük ve taşınabilir yeterliydi fotoğrafçılık neredeyse 150 yıl olacağını rağmen teknoloji noktasında nereye kadar yakalanmış önce 1685 yılında Zahn tarafından öngörülmüştür (aslında orta çeşit görüntüyü yakalayarak olan) bu gerçekten inşa etmek mümkündü (bkz Kameranın Tarihi ).

In Oculus Artificialis , (oniki diğer farklı fenerler ile birlikte) büyülü fener ait Zahn en kapsamlı tanımı ilk kez için gösterilmesi kandillerle bazıları yer almaktadır mercek kapakları. Bu, kamera tarihinde çok önemli bir evrimdi, çünkü operatör slaydı değiştirirken ekranın karanlık tutulabileceği anlamına geliyordu.

Zahn olan buluş, o yatırılır sihirli fener, kullanılan Atanasius Kircher için, anatomik teorik.

Ayrıca teleskop ve siyoptrik topu kullanarak güneş gözlemleri için büyük bir atölye kamerası obscura'yı resmetti . Zahn ayrıca Pierre Hérigone tarafından açıklanan (ancak gösterilmeyen) bir tasarıma dayanan bir kadeh şeklindeki karanlık bir kamera resmini içerir . Zahn ayrıca birkaç taşınabilir kamera obscurası tasarladı ve 23 inç uzunluğunda bir tane yaptı. Görüntüyü dikmek, büyütmek ve odaklamak için aynaların ve merceklerin kullanıldığını gösterdi.

Zahn aynı zamanda Specula Physico-Mathematico-Historica Notabilium ac Mirabilium Sciendorum (1696) başlıklı bir matematik ve doğa tarihi özetinin yazarıdır .

Yorumlar